Lectors

jueves, 22 de mayo de 2014

DESAFORTUNAT

Quan sento que algú diu que no ha estat “afortunat” en un comentari públic em ve al cap el Woody Allen, potser l’home més autoexigent i alhora autoindulgent que em pugui imaginar. Tothom busca excuses per quan no té el dia. I llavors es diu que no ha estat afortunat.



El que està clar és que no sé per quines cinc-centes a nosaltres no ens ha tocat mai aquesta mena d’indulgència papal que diu que pots no tenir el dia. Les vegades que algú s’ha passat tres pobles amb nosaltres hem hagut de sentir la cançoneta, això sí, per disculpar-lo, i sempre el consell següent era que ens ho preníem molt a la “valenta”.

No és difícil entendre les raons per les quals estem molt cansats. La fatiga arriba de moltes bandes, però sobre tot de veure que no hi ha qualitat en altres iniciatives, sinó només la dèria de generar constantment notícies. Notícies que no només no tenen cap transcendència, sinó que a més no són cap altre cosa que la prostitució d’un mitjà en profit d’un projecte: l'exemple més clar és vadeví, que s’esmerça cada dia una mica més en estar desafortunat faltant a la seva tasca. Ningú li diu, però, que fa vergonya veure que una notícia de cada dos té relació amb els seus premis.

Potser haurien de ser més autoexigents. Quan la ratio encara no era tan alta i encara hi havia converses li vaig dir al Sr. Nebot, i em va contestar que encara hi hauria moltes més notícies, que pujaria la quota del “canal vinari” fins a tenir una columna pròpia. I llavors em vaig adonar que, molt més que a l’autoexigència s’havia apuntat a la autoindulgència, que qui parlava de periodisme quan feia un article s’ho estava passant tot per l’arc de triomf per tal de mantenir el xiringuito obert. Ja se sap que qui té el cul llogat no seu quan vol, tot i que aquesta no és prou raó per lliurar-se a una mena de prostitució tan sobtada com aquesta.

Ningú ha dit als responsables, però, que és desafortunat néixer com a noticiari del vi català i acabar convertint-se en la plataforma de propaganda d’uns premis.

Algú ho havia de dir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario