Ahir vam fer la primera trobada
entre els enòlegs que faran amb nosaltres la primera Escola d’Estiu del Vi
Català. Hi havia a l’aire una sensació d’estar engegant una cosa diferent, una
proposta completament nova, amb la llibertat que cadascú necessita per desenvolupar
la seva àrea.
Per sobre de tot, cal agrair la
impressionant disposició de tots plegats, atès que sabem que són gent amb una
agenda atapeïda. I per això mateix veiem que hi ha entre tots ells un interès
que no esperàvem. Un interès per transmetre no només els seus coneixements
tècnics, sinó també la relació que hi ha entre la vessant purament professional
i la personal: les reflexions que genera la feina diària, els canvis que
gradualment es produeixen arrel d’aquestes reflexions, i la valoració i constatació
d’una evolució constant. També serà el moment de veure exactament quina és
aquesta distància entre els inicis de qualsevol d’ells i l’actualitat, i potser
valorar el moment en que aquests canvis es puguin haver accelerat.
Nosaltres estarem per ubicar els
alumnes en cadascun dels contextos en que tots ells desenvolupen la seva tasca
i la posen al mercat; per que valorin que,en el moment actual, només per mitjà de l'interlocució amb els professionals més punters del moment es pot copsar la realitat del vi català. Òbviament n'hi ha molts més, que trucarem per les properes edicions. És la nostra manera de dir a tothom que estem orgullosos
d’haver fet d’altaveu de tota una tendència que, pels efectes perversos del fenomen
molt estès de finançament publicitari, no tenia cap mena de veu en els medis, atès que no podia pagar els anuncis.
També estarem per il·lustrar amb
els tastos el seu discurs tot just ells hagin acabat el seu temari. Perquè
nosaltres podem haver tastat i publicat molt, però els que saben i fan el vi
són ells, i sense això no podríem haver fet res de res.
No hay comentarios:
Publicar un comentario